Notice: Undefined index: rcommentid in /customers/2/c/a/jennywrangborg.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348 Notice: Undefined index: rchash in /customers/2/c/a/jennywrangborg.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349

Vad ska vi göra med varandra

Beställ diktsamlingen på adlibris.com och bokus.com

Kontakt

Vill du att jag ska läsa dikter på ditt arrangemang? Det kan vara en kulturkväll, fackmöte, ett socialt forum, poesiafton eller kanske en kongress. Skicka ett mail!
kontakt[@]jennywrangborg[.]se

Tonsatta dikter by Jenny Wrangborg

Kallskänken by Jenny Wrangborg

wordpress com stats

Om

Foto: Joakim Mathiasson

Jenny Wrangborg, f 1984, är kallskänka och poet. Hon bor i Stockholm och har de senaste nio åren jobbat i olika kök i Sverige, Kanada och Norge. Jenny skriver poesi och prosa, bland annat om arbetets villkor i restaurangbranschen, om solidaritet och tillkortakommanden i den fackliga kampen i en bransch där få är organiserade och arbetsgivarna hårdföra.

Under våren 2010 kom hon ut med sin debut, diktsamlingen KallskänkenI den berättar Jenny om sina erfarenheter från köken och caféerna hon jobbat i. Dikter om att arbeta. Om att försöka göra sig själv synlig. Om värmen till arbetskamraterna och drömmen om att vara med och bestämma. Om styrkan i att stå tillsammans.

Kallskänken fick ett starkt genomslag som lett till att Wrangborg gjort nästan 250 läsningar på poesifestivaler, bibliotek, politiska arrangemang och kulturkvällar. Hon uppträder ofta även med musiker. Få moderna diktsamlingar har fått ett sådant ”brukarvärde”. Kallskänken har renderat Jenny Wrangborg flera priser – Stig Sjödinpriset, Spingo-stipendiet, Robespierrepriset och LOs stora kulturpris.

Jenny Wrangborg medverkar med dikter och krönikor i en rad fackförbundstidningar i Sverige och Norge. Hennes dikter och texter finns publicerade i ett antal antologier – nu senast i novellsamlingen Landet som sprängdes – om tillståndet i dagens Sverige. 

Wrangborg samarbetar ofta med musiker och ett flertal av hennes dikter har tonsatts. Tonsättningar har bland annat gjorts av Love Antell, för blåsorketser/körer av kompositören Håkan B Carlsson och för kör av Lena Ekman och Robert Robertsson. Hon uppträder även med musikerna i bandet Stationen.

Foto: Paul Molin

Foto: Paul Molin

Våren 2014 utkommer diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra på Ordfront förlag.