Notice: Undefined index: rcommentid in /customers/2/c/a/jennywrangborg.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 348 Notice: Undefined index: rchash in /customers/2/c/a/jennywrangborg.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 349

Lyssna

wordpress com stats

I kampen för Västsaharas frihet

På lördag åker jag tillsammans med några andra svenskar till de Västsahariska flyktinglägren i Algeriet. Jag gör det för att delta i Saharamarathon.

Syftet med Saharamarathon är att uppmärksamma Marockos olagliga ockupation av Västsahara.

Efter 43 löppass, spinningpass, innebandykvällar, fotbollsträningar/matcher och 17 avklarade mil är nu denna poet i något bättre form än efter höstens turnerande. Lagom till formtopp har jag lyckats dra på mig både en stressfraktur och en förkylning men tänker att det också måste funka att vila sig i form.

I snart 40 år har många många Västsaharier bott i flyktinglägren i Algeriet. Kampen för överlevnad går parallell med kampen för frihet. Saharamarathon uppmärksammar detta och gör allt de kan för att förenkla Västsahariernas vardag. I olika projekt som främst riktar sig till barn och unga kan man genom ett bidrag på olika sätt stötta; med mediciner, skolmaterial, kontakter och opinionsbildning.

Skänk gärna en slant till insamlingen här.

Och till regeringen: Erkänn Västsahara!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Notice: Undefined index: rerror in /customers/2/c/a/jennywrangborg.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291